Ahogy néhány nappal ezelőtt ígértük a Fúrt lebegő pellet bemutatásánál, most lehull a lepel a King Baits másik idei fejlesztéséről, a Magic Ball fantázianevű horogcsaliról.

 

Ahogy néhány nappal ezelőtt ígértük a Fúrt lebegő pellet bemutatásánál, most lehull a lepel a King Baits másik idei fejlesztéséről, a Magic Ball fantázianevű horogcsaliról.

Klasszikus értelemben véve első ránézésre ez egy teljesen hagyományos csalinak tűnhet, azonban az elnevezése alapján (Magic Ball- kb. varázsgolyót jelent) méltán számíthatunk valami furfangra egy sima pufihoz képest, és mint látni fogjuk tényleg így van. A King Baits nem titkolt célja, hogy a Magic Ball-t a hagyományos fenekező felszerelést használó horgászoknak készíti. Ez a csali használható közvetlenül a horogra tűzve, esetleg megfúrva hajszálelőkén, azonban csalitüsére semmiképpen nem ajánlott, mert a porózus szerkezete miatt a tüske nem tartja meg. A dobozba vegyes méretben kerül, de a felhajtó ereje még a viszonylag kisebb szemeknek is nagy, a fent már említett porózus szerkezet miatt. A golyót kívülről szemlélve, kézben tartva is jól látszik, hogy többrétegű bevonattal van ellátva, és ha szétvágunk egyet, a gyártás során képződött rétegek még szembetűnőbbek. A Magic Ball bevonata többek között aminosavakat, betaint és aromákat tartalmaz, ezek az összetvők a vízben oldódni kezdenek, és nagy távcsali hatást fejtenek ki.

A nyerő hatos

Kiválóan látszik a sokrétegű bevonat

A hat változat: T1, Robin-Spice, Alga-Kagyló, Eper-Tejszín, Fűszeres méz, Szilva-Fahéj

Miután vízbe kerül természetesen meglebegteti a horgot, és a felületéről sókristály szerű darabkák kezdenek leválni, és hullani a fenék felé, ezáltal is felkeltve a halak érdeklődését. Ez a termék lehet a leguniverzálisabb csalija egy olyan célközönségnek, akik sokrétűen felhasználható, fogós de hagyományosnak mondható horogravalót keresnek pénztárcabarát áron. Igen, a Magic Ball kiskereskedelmi ára nagyjából 500 forint lesz, ezért a légmentesen jól zárható, kiürülése után kiválóan használható dobozban egy jó maréknyi különböző méretű golyót kapunk az előbb felsorolt tartalmú többszörös bevonattal. A Magic Ball 6 izgalmas, de jól bevált ízben jelenik meg, ezek a szilva-fahéj, T1 (enyhén füstös íz) , eper-tejszín, robin-spice (paprikás jellegű fűszeres), alga-kagyló, fűszeres méz. Ígéret szerint a légzáró kupak miatt a termék nem fog kiszáradni, ha rendszeresen visszacsavarjuk a kupakot.

Nyugodtan fűzhetjük is

Fűzve szendvicsként, vagy simán horogra

Van olyan méret eami nem emeli ki teljesen a horgot

És olyan is, amelyik teljes előkehosszt képes kiemelni (itt jól látszanak a leoldódó darabkák is)

Porózus, tartós szerkezet, rajta a többrétegű bevonat

Húsz perc ázás után a belseje száraz, a külső réteg pedig szépen oldódik, csalogat

A dobozban lévő többféle méretű golyókkal más-más csalizási módokat próbálgathatunk, a nagyobbakkal például biztosan sikeres leszek a teljes kilebegtetést igénylő kedvenc hosszúelőkés (2-4 méter) módszeremmel, de a többit is kitűnően használhatjuk egy dunai, balatoni vagy akár bármilyen telepített tavi pecán, hagyományos módszerrel. Következő írásomban már a vízparton próbálom ezeket a "varázsgolyókat", addig is Görbüljön!

Írás és képek: Balogh Laci

forrás

halat.hu