Ebben az írásban a King Baits alapetetőit mutatom be, melyek bár a mindenki számára elérhető árkategóriába tartoznak, mégis kiemelkedő beltartalommal és fogóssággal bírnak!

 

Ebben az írásban a King Baits alapetetőit mutatom be, melyek bár a mindenki számára elérhető árkategóriába tartoznak, mégis kiemelkedő beltartalommal és fogóssággal bírnak!

Hogy miért nevezzük akkor mégis alapetetőknek? Mert nem tartalmaznak hozzáadott hallisztet, és/vagy egyéb, a komolyabb árú etetőknél megszokott adalékanyagokat. Hétköznapi, átlag pecára készülnek, átlagos áron. Hogy miért lehet a Ponty széria a megfelelő választás, az alábbi sorokból és képekből kiderül:

A King-Baits Ponty széria etetőanyag család 2016-ban 10 féle ízesítésben kapható, ezek a fokhagyma, szuperédes vanília, gyümölcs mix, alga-kagyló, fűszeres-mézes, eper-tejszín, piros ponty, kekszes pontyozó, muskotály-ananász és a szilva-fahéj. Alapja tisztán szénhidrát, a sós és édes ízek tökéletes öszhangú keveréke, mely pontyok és fehér halak horgászatára egyaránt alkalmas. Teljes egészében hőkezelt, pörkölt összetevői kiemelik az "Olcsó" kategóriás etetőanyagok közül, hiszen összetevőit először pelletizálják, majd ezeket a pelleteket őrlik meg. E folyamat során 180 Celsius fokos hő keletkezik, ezáltal az alapanyagok gyakorlatilag megsülnek, az összetevő magok beltartalma pedig teljesen máshogyan tárul fel, mint egy sima ledarálás során. Körülbelül akkora különbséget jelent ez, mintha egy marék sós lisztet kóstolnánk vagy egy ugyanabból készült pogácsát. Ezen kívül pirított, őrölt olajos magvakat és keksz őrleményt tartalmaz, továbbá 6mm-es színes pelletekkel van dúsítva, melyek egyrészt figyelemfelkeltő hatásúak, másrészt a darabosabb halakat is képesek tovább helyben tartani az etetésen. Önmagában is fogós, de hatásfokát növelhetjük a King Baits MethodX és Verseny szériás etetőanyagok hozzáadásával. Ez esetben ajánljuk 3:1 arányú keverésüket! A benne lévő pelletek miatt a tökéletes állag elérése érdekében, többszöri víz hozzáadásával keverjük a megfelelő állagra!  Ezt is, mint minden etetőt érdemes egy rostán áttörni, mert az állaga sokkal homogénebb lesz. A benne található, és a rostán fentmaradó nagyobb pelletszemeket pedig borítsuk vissza, és keverjük el benne.

A King-Baits alapetető széria 10 féle népszerű ízben kapható

Hogy is néz ki ez  gyakorlatban? Miután kibontottuk az 1 kilós kiszerelésű zacskót, és megtapintjuk, megszagoljuk a száraz etetőanyagot, azt érezhetjük, hogy sokkal többet kaptunk a pénzünkért. A víz hozzáadagolása után a megfelelő állag elérésekor viszont a fenti érzés bizonyossággá válik, már csak a halak partnerségében kell bíznunk, hogy aznap pont olyan ízeket fognak kedvelni, amikkel készültünk. Amennyiben valamiért mégsem jött be az általunk elképzelt ízvilág aznapra, keverjünk egy másikat, hozzá, vagy másodiknak, esetleg némi aroma hozzáadásával próbáljunk variálni, és a siker nem marad el.

Bármelyiket választom...

 Ugyanolyan gazdag beltartalommal rendelkezik

Pillanatok alatt megfelelő állagúra keverhető

Ugyanez gyümölcsösben 

Tartalomhoz...

...a forma :)

A fenti jellemzők alapján azt gondolhatnánk, hogy ez mind szép és jó, de biztosan megkérik az árát is...Az a jó hír, hogy bár a King Baits etetőanyagok valóban a kiváló minőségükről ismertek, viszont e keverék kilónkénti árát sikerült körülbelül 500-550 forintra kihozni kiskereskedelmi áron!     

Megint húzza :)

Csak hogy ne mindig nagy halakkal pózoljak :)

Ezért ezen a napon csak ekkorák jöttek, viszont sok

Körülbelül itt szerettem volna a Ponty Széria első bemutatását lezárni, azonban még a teszt hetében, május utolsó vasárnapján egy versenyre neveztem a Harcsa tóra, és elhatároztam, hogy az "A" terv szerint majd ezt a etetőanyagot használom. Azért esett a Ponty Szériára a választásom, mert a módszerhez amit használtam egy könnyen jó állagúra keverhető, gyorsan bontó és jól felhősítő etetőre volt szükségem. A választott taktika annyira bevált, hogy nem is volt szükség  további terveket szövögetni. Végül 12 db halat sikerült megszákolnom, ebből egy 4 kilós amur, egy kb egy kilós kárász, a többi 10 pedig ponty volt, melyek közül 3 súlya is meghaladta a 8 kilót. Összességében 60,14 kg fogással zártam az öt órás versenyt, közben több nagytestű halat is vesztettem, remek szórakozás volt, és az első helyet is sikerült megszereznem.

8,12 kg pikkelyes szépség

6,5 kg gyönyörű tükrös

MHHT Kupa I. hely 60,14 kg

Mindkét tesztnap jól sikerült, ebből az egyik versenykörülmények között. Ha igazán jó alap árú etetőanyagot keresnek, mindenképpen ajánlom a King Baits Ponty Szériáját kipróbálásra!

Görbüljön!

forrás

halat.hu