2012.05.11-én reggel helyfoglalás után megkeztem az alapozó etetést . Magkeverékkel, ami tartalmazott kukorica,búza,kender,köles,repce,borsó amit előtte 1,5-2 órás főzéssel készítettem elő. A magmix-ből 5 kg-ot etettem be kezdésnek spomb bomba segítségével és körülbelül 1kg bojlit csöveztem 90 méteres távolságra . A horgászaton a King-Baits Ghost Fish nevezetű bojliját használtam, ami már többször bizonyította fogósságát. Nem kellet sokat várni az első kapásra ami egy kisseb ponty személyében mutatkozott meg. Fogtam körülbelül 5-6 halat 12-óráig és utánna megállt a kapás, ami szerintem a nagy melegnek volt köszönhető. Az éjszaka elég gyengére sikerült nagy halak terén, több kisseb testü pontyot is sikerült fognom, de nem voltam velük elégedett. Szombaton a virradás utánn ismét etetéssel kezdtem a napot, hátha sikerülne a nagyobb halakat  beállítanom  az etetésemre, de sajnos megint csak a kisseb halak érdeklődését sikerült felkeltenem. Délután 15-óra körül megérkezet a várva várt hideg front nagy szél kiséretével! Etettem még magot és bojlit is. 17-óra magasságában megérkezett az első említésre méltó hal ami egy 5.20kg-os koi ponty volt, Ghost Fish bojlira érkezett.

 

 

 

Nem kellet sokat várni a következő rekordfogásra ami egy 10.70kg-os tőponty volt. 

Szintén Ghost Fish volt a csalim. Sikerült még sötétedésig kapásra bírnom pár darab kisseb testű pontyot. Sötétedés uttán nem sokkal ismét erőteljes húzós kapásom volt sikeres fárasztás után egy 16,86kg-os pontyot mérlegeltünk, mint később kiderült a túránk legnagyobb hala volt .

Az éjszaka folyamán sikerülm még egy 16.72kg-os pontyot kapásra ingerelni Tari Mártonnak is.

A jól bevált Ghost Fish bojli volt ismét a csali .

 

Jól sikerült az éjszakánk. Tudtunk még fogni kisebb testű halakat is. Világosodás után még egy 13.10kg-os tükröst sikerült több apróbb társa kiséretében partra segítenünk.

 

11-óra körül megszáradtak a felszereléseink és eljött a pakolás ideje. Már akkor megbeszéltük, hogy 05-25.től ismét beiktatunk egy négy napos túrát ami reményeink szerint legalább hasonlóan jól fog sikerülni.

Ondrésik Tamás, Pásztó