Sajnálatos módon a COVID19 második hulláma miatt kiírt rendelkezések miatt nem teljesíthető az eredeti elképzelés, a verseny megszokott kiírása módusul az alábbiak szerint. A megmérettetés egy fordulóban lesz megrendezve a tervezett harmadik helyszínen a Nagybivalyos horgásztavon, a szabályok semmiben nem változnak a díjazás ugyan úgy történik mit egy forduló esetén szokásos. Három szektor 1-3 helyezettjei, kupák, értékes tárgynyeremények. A verseny végi étkeztetés elmarad, ezért a nevezési díj 9000ft-ra módusul. 

A verseny eredeti szabályai az alábbiakban olvasható:

Versenyszabályzat:

 1. A verseny egyéni verseny, de minden horgásznak lehet egy segítője. A segítő azonban nem etethet, nem dobhat be, nem horgászhat, továbbá nem szákolhatja meg a versenyző halát valamint előre felcsalizott tartalék botot nem adhat a versenyző kezébe, a csalizást minden esetben a versenyzőnek kell elvégeznie. 
 2. Horgászni egyetlen feeder- vagy picker bottal lehet. Tartalékként bármennyi rendelkezésre állhat. Alkalmazható a method és a hosszú előkés szabályzat is, kivéve az etető anyag és csalik mennyisége melyek a 7. és 8. pontban megtalálhatóak!    
 3. Kizárólag olyan csúszós végszereléket lehet használni, amelyen súly (ólomnehezék vagy etetőkosár) található. A súlynélküli gubanc gátló használata tilos! A végszereléken egyetlen horog lehet.
 4. Tilos segédeszközként elektromos vagy hagyományos kapásjelző, valamint a halradar használata.
 5. Lengőspicces bot használata nem engedélyezett.
 6. Etetni kizárólag etetőkosárral lehet. Külön etető bot használható bármilyen típus, de egyszerre a vízben csak egy szerelék lehet.  
 7. A bekevert (megnedvesített) etetőanyag maximális mennyisége 17 liter. Etetőanyagnak számítanak a szemes termények (kukorica, búza, kender, pellet, bojli, stb.) és a horgászföld is!
 8. Az élő anyag (csontkukac, pinki, giliszta stb.) mennyisége maximum 4 liter lehet, amelyből maximum 1 liter lehet a szúnyoglárva. Az 1 liter limitbe a tűző szúnyog is beleértendő!
 9. A versenyen bojli maximum 14mm-es átmérőben használható.  
 10. Az értékelésbe minden kifogott hal beleszámít, amellyel kíméletesen kell bánni, és a mérlegelésig (hosszú haltartó szákban) életben kell tartani, hogy utána visszahelyezhessük!
 11. Az 5 kilogramm feletti halak soron kívül mérlegelésre kerülnek. Kifogásukat a szektorbíróknak jelezni kell, hogy mielőbb lemérhessék és visszaengedhessék.
 12. Szektoridegen hal minden esetben bele számít a mérlegelésbe, amennyiben a két szomszéd versenyző óvással nem él. Az óvás díja 6000 Ft, amely jogos bizonyított esetben, kivizsgálás után vissza jár. A halat fárasztó versenyző kizárólag szektorán belül tartózkodhat. Amennyiben elhagyja szektorát, a fogott hal érvénytelen, nem mérlegelhető.   
 13. A halakkal való kíméletes bánásmód érdekében a pontymatrac használata minden résztvevő számára kötelező! A versenyzők kötelesek sűrű szövésű, nagy átmérőjű merítőt használni a termetes halak szákolása során. Óvjuk, védjük a tavak halállományát!
 14. A verseny lefújása előtt megakasztott hal még beleszámít a mérlegelésbe, amelyet a viták elkerülése miatt a szomszéd versenyzők felé a versenyző jelezni köteles. A fárasztás időtartama a lefújás után maximum 15 percig lehetséges.

 

Versenyek részletes programjai:

5:30-6:00 Gyülekező és regisztráció

6:00-6:30 Sorsolás

6:30-7:30 Helyek elfoglalása, felkészülés

7:00-7:15 Etetőanyag és élő anyag mennyiség leellenőrzése

7:30-8:00 Alapozó etetés

8:00-14:00 Horgászverseny    

14:00-14:30 Mérlegelés       

15:00-16:00 Vacsora, Eredményhirdetés 

 

Befizetési és Nevezési Információ: +3630/995-75-73 , Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , www.kingbaits.hu Nagy Sándor tógazda: +3620/421-45-77

KÉREM a nevezéseket a fent található elérhetőségeken keresztül mielőbb forulónként leadni, részvételi díjat a helyszínen kell rendezni a gyülekezö, regisztráció időpontjában.

Minden résztvevőnek sok sikert kívánok! Tari István, King-Baits