Nem mondhatnám hogy tétlenkednek a King Baits "boszorkánykonyhájában", hiszen idén már a sokadik új és ígéretes termékcsaládot kaptam meg tesztelésre!

 

Nem mondhatnám hogy tétlenkednek a King Baits "boszorkánykonyhájában", hiszen idén már a sokadik új és ígéretes termékcsaládot kaptam meg tesztelésre!

Ezek már első látásra is közel állnak a szívemhez, hiszen a versenyre szánt etetőanyagaimat hosszú évek óta úgy készítem el, hogy valamilyen tartalmas folyadékkal (pl. melasz, csl) gazdagítom, gyakran előfordul hogy vizet nem is használok a nedvesítéshez, legfeljebb spricnivel. Az új liquid termékcsalád biztosan segítségemre lesz a jövőben ha ilyesmin töröm a fejem.

A három új liquid

Három féle került forgalomba ezekből a folyadékokból. Általánosságban elmondható, hogy mindegyik összetvőjük egytől-egyig természetes alapanyag, semmilyen szintetikus dolgot nem tartalmaznak. A felhasznált anyagok a legjobb minőséget képviselik. A termékek évtizedes tapasztalat alapján egyedi fejlesztésű, fűszerezett főzött folyadékok, de csak olyan mértékben kerülnek hőkezelésre, hogy a gazdag tartalmuk ne károsodjon.

Sűrű, tartalmas és természetes

A CSL Amino Liquid mint a nevéből is kiderül, kukorica csíra likőr, melyet aminosavakkal dúsítva hoznak forgalomba.

A Red Halibut Fish Liquid kiváló minőségő olasz szardínia pasztát és véres halibut pasztát is tartalmaz.

A Monster Liver Amino Liquid pedig folyékony máj összetevő is található.

Felhasználási területük lehet akár az általam is említett etetőanyag feljavítása, vagy akár bojli készítéshez is felhasználhatjuk, csalikat áztathatunk benne stb.

A tesztelés során az első verziót próbáltam ki. Az volt a terv, hogy először egy viszonylag semleges ízvilágú etetőanyagot javítok fel a folyadékokkal, hogy minél jobban előjöjjenek a liquidek tulajdonságai. Ez az etetőanyag a King Baits algás-kagylós etetője volt.

Hozzávaló tesztetetőnek az alga-kagylósat választottam

A tervezett célomnak tökéletesen megfelelt

Három különböző tavon próbáltam május hónapban, ezek a Préri, a Cser tó és a Bázis voltak. Mindhárom helyen működött az elképzelésem és persze az így bekevert etetőanyag. Bőven készültek képek, ezek közül a három legszebb halat mutatom be:

7,6 kilós tükrös a Bázis tóból

Ez a 10,57 kilós ponty is a Bázis lakója

Egy a hatos pikkelyes a Prériről

Összegezve a tapasztalatokat arra jutottam, hogy a CSL amino folyadék minden pontyos etetőanyagba kellene bármikor, bármilyen körülmények között. Mondjuk erre törekszem már évek óta, de ez a termék megkönnyíti a választást. Ami a halas illetve a májas folyadékot illeti az pedig azért szükséges, mert szinte biztos hogy a kettő közül az egyiket nagy eséllyel fogja szeretni a ponty aznap, amikor horgászni szeretnénk, mert olyan illatfelhőt képeznek az etetőkosár körül, hogy a csalinkat még az a hal is felszívja, amelyik amúgy nem is akar enni.

Görbüljön!

forrás:

halat.hu