Végre idén is elkezdhettem a horgász szezont, igaz hogy a tavalyi január harmadikán megejtett első pecához képest későn, de azért mégis még télen.

 

Végre idén is elkezdhettem a horgász szezont, igaz hogy a tavalyi január harmadikán megejtett első pecához képest későn, de azért mégis még télen.

Február 26-án pénteken egy kissé borongós, de esőmentes és szélcsendes időben látogattunk el egy közeli bányatóra néhány baráttal horgászni. A fő cél a mindig fontos első peca és az első hal kifogása mellett most az is volt, hogy tesztelésre kapott hideg vízre ajánlott King Baits termékeket próbáljak ki. Első körben az egyik idei újdonságot, a Mikropellet mix+attraktort vettem szemügyre, majd az utasítása szerinti kezelésbe. A 800 grammos zacskóban 3 féle színű nagyon apró mikropellet van, melyhez egy kis flakonban nagyon tömény attraktort csomagolnak. Ezt rá kell önteni a pelletre, és mellé még kb. 2 dl vizet, összekeverni, fél órát állni hagyni, és kész a bevethető etetőanyag. A termék 6 ízben kapható: eper, monster crab, méz, kagyló, vajsavas és a nálam lévő, kipróbálásra kapott vanília illatú. Az illata rendkívül kellemes, tömény, mégsem tolakodó.

Íme a King Baits egyik idei újdonsága, a Mikropellet mix+attraktor

Elkészítése nagyon egyszerű: a zacskó tartalmához kb. 2 dl víz és a hozzá adott flakon aroma kell

A végeredmény fél óra múlva

Míg a szükséges fél óra letelt, egy másik, ám hagyományos etetőanyagot próbáltam ki, a Tavaszi pontyozót felmelegedő vizekre.  Ennek bekeverése semmilyen különleges eljárást nem igényel, némi víz kell hozzá, és kész. Ez az etető is erősen édeskés jellegű, enyhe kókuszos beütéssel. Állaga a víz adagolásával könnyen szabályozható az általunk kívánt formába.

Az etetőanyag semmilyen különleges bánásmódot nem igényel, viszont rendben teszi a dolgát

 Első csalim, amit egy method kosárba töltött hideg vízi etetővel bedobtam, egy sima csonti csokor volt. Sajnos szép nyugodtan volt időm kipakolni a második botom és a többi felszerelést, mert nem érkezett jelentkező a felkínált falatra. Következő dobásom már egy soft-lebegő pellettel kombinált csonti csokor volt, a fokhagyma-menta ízű pelletet vetettem be a cél érdekében.

A nyerő kombináció ezen a napon: T1 soft pellet+csonti

Időközben a már kész állapotba került mikropellet mixet szerettem volna tölteni a második bot kosarába, mikor hirtelen elsült a két perce bedobott botom, és kicsivel később egy 80 deka körüli gyönyörű kárászt szákoltam, ami egyben az év első hala címet is elnyerte rögtön.

 

Ő az idei első :)

Innentől felgyorsultak az események, gyakran egyszerre volt kapás mindkét botomon, és körülbelül 20 darab halat sikerült kifognom a horgászatra szánt 4 óra alatt.

Végszerelék bevetés előtt: a mikropellet mix+attraktor, valamint a horgon a fokhagyma-menta soft pellet és csonti

Mivel ezt az új etetőt direkt arra tervezték hogy ne azonnal oldodódjon ki, ezért a csalit a tetejébe tűzöm

És indul a csomag

Egyik hal jött...

...a másik után

Szerencsére nem volt idő sem fázni sem unatkozni!

Ezen a napon a következőket szűrtem le: kizárólag olyan csalira volt kapás, ami lebegett, vagy kikönnyített volt. Erre a mai napon a King Baits puha horog pelleteiből a fokhagyma-menta és a T1 fantázianevűt használtam. A kétféle etetőanyag közül sokkal gyorsabban adott halat a mikropelletes, a két csali kombináció közül pedig a T1-es csonti kombó, bár nem sokkal maradt el mellette a fokhagymás sem.

Ma csak ezekkel a termékekkel horgásztam

A mai napra kaptam még egy X-MIX ice fantázianevű dipet is, melynek nevéből is kitűnik, hogy direkt hideg vízre tervezték, közkedvelt néven „fenyőgyantának” hívják, olyan az illata, olyan az állaga, viszont ezen kívül természetesen semmi köze hozzá. A gyártó szerint a hideg vízen kívül egész évben folyóban is eredményes, ezt ezúttal sajnos nem tudtuk kipróbálni, de remélhetőleg lesz még rá módunk ilyen tulajdonságát is tesztelni. A belemártott csali a vízbe érés után szinte robbanásszerűen elkezdi kibocsátani a dip aromáját, miközben sokáig rajta marad.

Az állaga jó, az illata jó, a hal húzza. Mi kell kell még?

A mai teszt során azonban lebegés nélkül egy hal sem volt hajlandó felvenni semmilyen csalit, így ezt sem, viszont lebegőkkel kombinálva és dipelve volt leggyorsabb a kapás, néha egy perc sem telt el a bedobás és a kapás között, és ne feledjük, hogy február 26-án, 3-4 fokos vízben!

Zozó barátom is fogott

Lacó és édesapja is jól szórakozott

A horgásznap végére kellemesen elfáradtam, soha rosszabb évkezdő horgászatot!

A horgászaton készült film: http://www.halat.hu/videok/evadnyito-king-baits-el

forrás:

halat.hu