„Öröm peca viharos szélben”

A tavalyi versenysorozat sikerén felbuzdulva idén is bekerült a versenynaptárba a „Módszerek csatája”. Első forduló május 21.-ére lett kiírva, és ahogy közeledett a napja, úgy vált egyre valószínűbbnek, hogy vagy elhalasztjuk a versenyt, vagy a viharos széllel megküzdve mégis meg tartjuk.

Mi az utóbbit választottuk, bár így a létszám az időjárásnak köszönhetően igen szerényre sikeredett.

Kis csapatunk ki is vonult az északi partra, hogy a viharos szelet legalább hátba kapjuk. Elfoglaltuk kisorsolt helyeinket és megkezdtük a felkészülést a versenyre.

 

 

 A legutóbbi észak parton lévő versenyünkből okulva, volt aki ugyanazt a módszert választotta és volt aki váltott, mint ahogy én is.

A tavalyi győztes, Daruság Laci közvetlenül mellém került, aminek őrültem, mert bőven van még mit tanulni tőle és ez ismét jó alkalom erre. 

Elkezdődött a verseny és olyan érzés volt, mint ha folyón horgásznánk, az erős hullámzás miatt megindult egy határozott, oldal irányú áramlás. Próbáltam az úszót megállítani, de esélyem se volt rá. Az első órában nem sok kapásunk volt, próbálgattuk a távokat és a csalikat. Laci fogott először egy közel 80 dekás kárászt, majd nekem is sikerült, de neki akkorra már volt másik hala is. Többiekről nem tudtunk semmit. 

Lassan úgy beindultak a kapások, hogy szinte minden betolásra volt hal. Azért az egyértelmű volt számomra, hogy Laci legalább 1,5x több halat szákolt, mint én. Ekkor elhatároztam, hogy csalit váltok és megpróbálok rámenni a pontyokra. Először csonti mellé feltűztem 1 szem csemegekukoricát , majd elhagytam a csontit és csak kukoricát tettem a horogra.

 Kapások intenzitása nem változott és fogtam pontyot is, igaz csak egyet, így nagy változást nem hozott a helyzetemen. Igazából ez nem is nagyon zavart, mert ez már így is örömpecává alakult. Abban reménykedtem, hogy a többiek talán nem fognak ilyen jól, de ez csak mérlegeléskor fog kiderülni. Lassan elérkezett a verseny vége, de most mindenki szívesen nyomta volna tovább. ?

Mérlegelést Pista bácsival kezdtük, nála a ponty volt a meghatározó, fogott egy 3 kiló körülit meg egy szép koit is. 13880g 

Majd Tibi jött sok kárásszal, keszeggel. 14360g  

Ahogy haladtunk, úgy nőttek a fogások, Csabinál már 15460g-ot mértünk. 

Nálam 10440g-ot mutatott a mérleg és ekkor már tudtam, hogy ma az én eredményem a sereghajtó, de sebaj ez így legalább mindenkinek örömpeca volt. ? 

Végén, Laci halainak mérlegelésénél mindenki nagyon izgatott volt, vajon mennyit fog mutatni a mérleg. Azt történt amit sejtettem, Laci kb. 1,5x többet fogott mint én, összesen 16140 g-ot. 

Amiben mindannyian egyetértettünk, hogy bánhatja az aki kihagyta a mai versenyt.

 

Eredmények:

1. Daruság László 16140g

2. Szekeres Csaba 15460g

3. Schrőder Tibor 14360g

4. Hajdu István 13880g

5. Nagy Sándor 10440g

 

 

Következő fordulók:

II. forduló június 18.

III. forduló július 23.

IV. forduló augusztus 13.

 

Köszönet a támogatásért! 

Nagy Sándor

tógazda