A King – Baits szervezésében kerül megrendezésre három fordulóban és három helyszínen, valamint az idei évben újra megrendezésre kerül a Triatlon Extra, mely egy önmagában értékelendő verseny lesz. A verseny nemzetközi mivolta most már egy helyszínben is megvalósul, mivel az extra forduló Szlovákiában lesz megrendezve. A verseny egyes fordulói önmagukban is díjazva lesznek (szektor első három helyezett, kupa), de a végső helyezések a három forduló szektor helyezései alapján dőlnek el. A három forduló szektorpontjai összeadódnak. Pontegyenlőség esetén a fogott összsúly dönt. Ha valamelyik versenyző nem vesz részt egy fordulóban, akkor a legtöbb fős szektor résztvevőinek száma + 0,5 pont + 0 g fogott súly kerül azon versenyen a neve mellé. Minden forduló három szektorban, 8óra időtartamban kerül megrendezésre. Az extra forduló időtartama: 6 óra.  

 

Verseny helyszínek és időpontok: 

1.forduló: 2017.04.23.  Balaton - Zamárdi        

2.forduló: 2017.06.25.  Adácsi víztározó

3.forduló: 2017.09.24.  Maconkai víztározó

Extra forduló:   2017.10.??.  Földvári halastó - Dunaszerdahely, Szlovákia 

 

Nevezési díj: 10.000 Ft/fő fordulónként. A nevezésről minden versenyző részére nyugtát, igény esetén számlát állítunk ki!  

 

Díjazás: Minden forduló szektor (1-3.) helyezettje kupát kap. A végső értékelésben az első három helyen végző versenyző nagy értékű kupában és pénzjutalomban részesül, amelynek összege:

 

1.hely : Bruttó 200.000Ft

2.hely : Bruttó 150.000Ft

3.hely : Bruttó 100.000Ft

Idéntől Díjazásban részesül a legjobb külföldi versenyző is! (Kupa + nagy értékű tárgy nyeremény)

A legnagyobb fogott hal díját 2017-ben is, Tóth Laci barátom szponzorálja minden fordulóban.

Az Extra Forduló díjazása: 1-3 helyezett + legnagyobb fogott hal (Kupa + nagy értékű tárgy nyeremény) A versenyzők meg lesznek vendégelve ebéddel, vacsorával, külön erre a célra palackozott különféle italokkal, stb…

A nevezési díj tartalmazza a verseny időtartama alatt a pályabérleteket, továbbá a versenyzők számára minden fordulóban a vacsorát, kupákat, rendezési költségeket! 

A verseny szabályai: 

 1. A verseny egyéni verseny, de minden horgásznak lehet egy segítője. A segítő azonban nem etethet, nem dobhat be, nem horgászhat, továbbá nem szákolhatja meg a versenyző halát valamint előre felcsalizott tartalék botot nem adhat a versenyző kezébe, a csalizást minden esetben a versenyzőnek kell elvégeznie.  
 2. Horgászni egyetlen feeder- vagy picker bottal lehet. Tartalékként bármennyi rendelkezésre állhat. A végszerelékben nem kell alkalmazni a nemzetközi szabályrendszert (előkehossz, kosár, stb.)  
 3. Kizárólag olyan végszereléket lehet használni, amelyen súly (ólomnehezék vagy etetőkosár) található. A súlynélküli gubancgátló használata tilos! A végszereléken egyetlen horog lehet. 
 4. Az alapozó etetés időtartama alatt – horgászbottal bejuttatható – etetőbója alkalmazása engedélyezett, amelyet a verseny kezdetét jelző dudaszóig ki kell venni. 
 5. Tilos segédeszközként elektromos vagy hagyományos kapásjelző, valamint a halradar használata. 
 6. Lengőspicces bot használata nem engedélyezett. 
 7. Etetni kizárólag kézi csúzlival és etetőkosárral lehet. Külön etető bot használható, de egyszerre a vízben csak egy szerelék lehet.  
 8. A bekevert (megnedvesített) etetőanyag maximális mennyisége 20 liter. Etetőanyagnak számítanak a szemes termények (kukorica, búza, kender, pellet, bojli, stb.) és a horgászföld is! 
 9. Az élő anyag (csontkukac, pinki, giliszta stb.) mennyisége maximum 4 liter lehet, amelyből maximum 1 liter lehet a szúnyoglárva. Az 1 liter limitbe a tűző szúnyog is beleértendő! 
 10. A versenyen bojli maximum 14mm-es átmérőben használható.  
 11. Az értékelésbe minden kifogott hal beleszámít, amellyel kíméletesen kell bánni, és a mérlegelésig (hosszú haltartó szákban) életben kell tartani, hogy utána visszahelyezhessük! 
 12. Az 5 kilogramm feletti halak soron kívül mérlegelésre kerülnek. Kifogásukat a szektorbíróknak jelezni kell, hogy mielőbb lemérhessék és visszaengedhessék. 
 13. Szektoridegen hal minden esetben bele számít a mérlegelésbe, amennyiben a két szomszéd versenyző óvással nem él. Az óvás díja 6000 Ft, amely jogos bizonyított esetben, kivizsgálás után vissza jár. A halat fárasztó versenyző kizárólag szektorán belül tartózkodhat. Amennyiben elhagyja szektorát, a fogott hal érvénytelen, nem mérlegelhető.   
 14. A halakkal való kíméletes bánásmód érdekében a pontymatrac használata minden résztvevő számára kötelező! A versenyzők kötelesek sűrű szövésű, nagy átmérőjű merítőt használni a termetes halak szákolása során. Óvjuk, védjük a tavak halállományát! 
 15. A verseny lefújása előtt megakasztott hal még beleszámít a mérlegelésbe, amelyet a viták elkerülése miatt a szomszéd versenyzők felé a versenyző jelezni köteles. A fárasztás időtartama a lefújás után maximum 15 percig lehetséges.
 16. Az igazságos értékelés érdekében a versenypálya minden esetben három szektorra lesz osztva.

Versenyek részletes programjai:

5:30-6:00 Gyülekező és regisztráció

6:00-6:30 Sorsolás

6:30-7:30 Helyek elfoglalása, felkészülés

7:00-7:15 Etetőanyag és élő anyag mennyiség leellenőrzése

7:30-8:00 Alapozó etetés

8:00-16:00 Horgászverseny     (Extra forduló: 8:00-14:00) 

16:00-16:30 Mérlegelés (Extra forduló: 14:00-14:30)

17:00-18:00 Vacsora, Eredményhirdetés (Extra forduló: 15:00-16:00)

 

Különösen fontos kérés: Az első forduló esetében kiemelten kérem 2017.04.13-ig minden nevezőtől postai rózsaszín utalványon a nevezési díj teljesítését, valamint a horgász engedélyben szereplő adatait. Ez azért szükséges, mert előre kell leadnom a balatoni napijegyek, valamint a behajtási engedélyek előre történő kiállítása miatt! A nevezésben benne foglaltatik egy ingyenes edzés nap 2017.04.22-én (szombaton) Szállást foglalni a helyszínen lévő szállodában lehet, mely a versenyen résztvevők rendelkezésére áll! Az edzésnap végén minden szálló vendég egy meleg vacsorával lesz megvendégelve!

 

A helyszínekről röviden:

-Balaton – Zamárdi: Nagy mennyiségű dévérkeszeg és egyéb fehér hal, valamint az elmúlt versenyek tapasztalatai alapján a távolabb horgászók, komoly méretű és mennyiségű ponty fogására is számíthatnak. A part abszolút kulturált és kényelmes. http://zamardi.hethland.hu/hu/

-Adácsi víztározó: A tavalyi év esős mivolta okán a víztározó maximális vízszintre duzzadt. Ez a tény és az elmúlt év eredményei miatt újfent helyszíne lesz versenyemnek az általam nagyon kedvelt vízterület. Eszméletlen mennyiségű fogásokat hoztak a 2016-os évben itt rendezett versenyek. A jól sikerült ívás miatt rengeteg kis ponty várható. Újra elérhető távolságban vannak a keszegek és kárászok. Remek verseny várható. http://adacsihorgaszto.hu/

-Maconkai víztározó: Ezt az állandó helyszínt senkinek sem kell bemutatni. Amennyiben eszik, akkor haldömping, csak azt kell eldönteni, hogy pontyozás vagy keszegezés. Esetleg aki a kettőt együtt jól tudja váltogatni, az is befuthat. Mindenki döntse el kedve szerint! http://www.haldorado.hu/xwater.php?xwaterid=1

- Földvári halastó- Dunaszerdahely: Tőzegbánya tó 1,5-2,5 m-es vízmélységgel. Nagy mennyiségű keszeg, kárász, compó, valamint ponty található a tóban. http://dolnobarskyrybnik.sk/

Befizetési és Nevezési Információ: +3630/995-75-73 , Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.www.kingbaits.hu

Minden résztvevőnek sok sikert kívánok!

Tari István, King-Baits