Elérkezett a záró forduló, ahol el fog dőlni, hogy ki lesz a versenysorozat bajnoka. Több horgásznak volt még esélye, de igazából ketten voltak a favoritok. Szekeres Csabinak és Daruság Lacinak is volt már kettő egyese, tehát aki ma jobbat horgászik közülük és legalább dobogóra áll, az fog nyerni. Az idő elég meleg volt és déli szél fújdogált, ami itt a déli parton nem annyira kedvező.

A mezőny nagy része feederezett, csak Tibi meg én úszóztunk. 

Laci a fiától kapott ultralight pergető botot szerelt fel egy nagyon finom feederes cuccal, Csabi pedig a múltkor jól bevált felszerelést használta.

Magam részéről most King-Baits kekszes pontyozó, Elit széria X Mix, Method X büdös-tejsavas (tejsavas, tejsavas-fokhagymás) etetőanyag kombinációt használtam, amit csemegekukoricával és csontival egészítettem ki.

 

Csak rakózásra készültem és kb. 8-9 m-re etettem a törés tetejére és a felső harmadára.

Elkezdődött a verseny és nem sokra rá már fogtam is egy szép kárászt, talán a verseny első halát, ez már sokszor volt így, de sajnos a folytatás ritkán volt hasonlóan eredményes. Most is csak a rajt volt jó. Jöttek az apró halak, de nem elég jó ütemben. Talán többet kéne edzenem. 

Többiek is a padka környékét próbálták faggatni kisebb, nagyobb sikerrel, kivéve Robit aki ismét közel 100 m-re etetett és ugyanazt a taktikát követte ami múltkor bevált.

Meg is lett az eredménye, jött is neki egy közel 4 kilós nyurga. 

 

Mindeközben az összetett verseny két nagy esélyese fej-fej mellett haladva fogták a kárászokat, keszegeket, igaz nem olyan ütemben, mint az első két fordulón.

Volt olyan is akinek a szákjában több ponty is pihent és voltak akik még mindig nem fogtak halat. 

Verseny vége felé még nem lehetett tudni, hogy ki lesz a befutó, úgy hogy mindenki nagy izgalommal várta a mérlegelést.

Csabi felöli oldalon kezdtük a mérést és mikor túljutottunk rajta természetesen Ő vezette a versenyt, igaz csak kis időre, mert közvetlenül mellette ülő Robi, máris megelőzte. Laci volt a legutolsó akit mérlegeltünk és mikor kiborította szákjának tartalmát a mérlegelő vödörbe, első ránézésre még nem tűnt többnek mint Csabié. Aztán gyorsan kiderült, hogy 205g-al több, amivel Laci nem csak Csabit előzte meg, de Robit is és így megnyerte a 4. fordulót és az összetett versenyt is. 

Gratulálunk!

Jövőre ugyan így, ugyan itt! 

 

 

4. forduló eredménye:

 1. Daruság László 4265g
 2. Lőrincz Róbert 4260g
 3. Szekeres Csaba 4060g
 4. Nagy Sándor 3260g
 5. Schrőder Tibor 2930g
 6. Kaviczki László 2640g
 7. Beke József 1865g
 8. Mórocz László 0g
 9. Boros Imre 0g

Összesített végeredmény:

 1. Daruság László 3 pont 44825g
 2. Szekeres Csaba 5 pont 50440g
 3. Schrőder Tibor 9 pont 35740g
 4. Lőrincz Róbert 10 pont 11435g
 5. Nagy Sándor 11 pont 14940g
 6. Kiss Ernő 12 pont 29140g
 7. Mórocz László 14 pont 21860g
 8. Boros Imre 14 pont 7440g

Gratulálunk, minden helyezetnek és versenyzőnek!

Külön köszönet a King-Baits támogatásáért! :-)

Nagy Sándor