A harmadik forduló közellettével egyre nyilván valóbb volt, hogy a verseny hétvégéjére megkapjuk a nyár leghidegebb és egyik legszelesebb napjait, és így is lett. A versenypályát az északi parton tűztük ki, hogy legalább az északi szél ne okozzon nagy gondot. A mostani létszám sajnos csak töredéke volt az eddigieknek, köszönhető az időjárásnak.

Most, hogy majdnem mindenki lehorgászta a megengedett két úszós fordulóját, kivéve Tibit és jó magam,  így az egész mezőny feederezésre rendezkedett be. Mint később kiderült, én itt követtem el egy nagy hibát.

Kisorsoltuk, majd elfoglaltuk helyeinket és az átlagosnál rövidebb előkészület után, megkezdtük a versenyt.

Magam részéről most  King-Baits kekszes pontyozó, piros pontyozó, Method X büdös-tejsavas (tejsavas, tejsavas-fokhagymás) etetőanyag kombinációt használtam, amit csemegekukoricával és csontival egészítettem ki és az egészre ráöntöttem egy adag Monster Crab Aminobustert.

 

 

Két helyet szórtam meg etetőanyaggal, az egyiket kb. 30 méter távolságba, a másikat 8-10 méterre. A verseny első felében a bentit erőltettem, gondolván az erre járó pontyokból csak sikerül kifogni pár darabot.

Többiek is hasonlóan gondolkodtak, de volt aki sokkal messzebb etetett, közel 100 m-re.

Robinak a távoli etetés és a kitartó, türelmes taktika meg is hozta az eredményt.

  

A verseny kétharmadánál megfogta a nap legnagyobb halát, egy 4800 g-os nyurgát.

 Csabi a közelebbi etetéséről szedegette a halakat. Neki lehetett volna sokkal több is a szákban, de valami oknál fogva vagy leakadtak, vagy meg se akadtak a halai.

Mikor a verseny felénél kilátogatott hozzánk környékünk egyik vagy talán jelenleg a legjobb versenyhorgásza Bajcsi Andris és segítségként mondott pár jó tanácsot, akkor én is elkezdtem fogni a közelebbi etetésről a halakat. Itt jöttem rá a mai legnagyobb hibámra, hogy ebben a fordulóban kellett volna felhasználnom a megmaradt úszós lehetőséget, nem pedig az utolsó fordulóra tartogatni. Egy könnyed rakózással, 8-10 m-ről megtölthettem volna a szákot kárásszal, keszeggel. De sajnos ez nem így történt, így meg kellet elégednem ezzel  pár darabbal.

  

Csabinak sikerült megnyerni ezt a fordulót is, és így szorossá és izgalmassá tenni az összetett versenyt. Minden az utolsó fordulón fog eldőlni. 

 

 

 

IV .forduló: 2016. augusztus 14

Eredmények:

 1. Szekeres Csaba 7900g
 2. Schröder Tibor 5820g
 3. Lőrincz Róbert 5120g
 4. Boros Imre 1960g
 5. Nagy Sándor 1540g
 6. Mórocz László 1240g

Összesített élmezőny 3 forduló után

 1. Szekeres Csaba 5 pont
 2. Daruság László 9 pont
 3. Schrőder Tibor 9 pont
 4. Kiss Ernő 12 pont
 5. Nagy Sándor 12 pont
 6. Mórocz László 14 pont
 7. Lőrincz Róbert 14 pont
 8. Boros Imre 14 pont

Külön köszönet a King-Baits támogatásért! :-)

Nagy Sándor 

tógazda