Végre kezembe vehettem a 2016-os King Baits újdonságokat, amelyeket természetesen rögtön élesben ki is próbáltam a vízparton!

 

Végre kezembe vehettem a 2016-os King Baits újdonságokat, amelyeket természetesen rögtön élesben ki is próbáltam a vízparton!

King Baits termékekkel mindig hálás feladat horgászni, hiszen a megalkotójukat, Tari Istvánt ismerve biztosak lehetünk benne, hogy az adott árért az elérhető legjobb minőséget kapjuk a pénzünkért. Igaz ugyan hogy ők is többféle árszintű terméket forgalmaznak, azonban az olcsóbb kategóriákban is benne található minden, amire szükség van. Én ezúttal a King Baits prémium szériáját próbálgattam. Így április elején 2016-os újdonságról írni talán már idejétmúltnak tűnik, viszont ismerve a csúszás okát, hogy egy jelentős külföldi beszállító késett, azonban az általa forgalazott, legmagasabb elvárásoknak is megfelelő alapanyagokat nem akarták silányabbal vagy bizonytalan minőségűvel helyettesíteni, a pár hét csúszás megérthető.

Az általam kipróbált etetőanyagok a MethodX széria Black Force és Red Force etetői voltak, melyek a tavaly bevezetett új és mutatós alumínium zacskókban pompáztak. Ezek nem csak szépek, de hosszú ideig, 2 évig megőrzik a beléjük zárt anyag minőségét. A jelenleg két tagból álló család még az idén bővülni fog, a jövevény a MethodX Blue Force lesz. A Black Force mindennek az alapja, a sorozat többi tagja erre épül. Ezek az etetőanyagok kizárólag természetes alapú prémium kategóriás vízoldékony anyagokat tartalmaznak, állati- és növényi fehérjékre épülnek. Protein tartalmuk extra magas, ezen kívül semmilyen puffer anyagot nem adtak hozzá. Mindössze 3 deci víz hozzáadása szükséges a megfelelő állag eléréséhez.

A Fluo Pop Up pelletek már léteztek a kínálatban, viszont az idei évtől nem csak a szokásos gömb formában, hanem kisebb, kukoricaszemre hasonlító, 5 mm-es, úgynevezett dumbell formában is forgalomba kerülnek. A Fluo Pop Up pelletek 4 fogós ízesítésben (eper, ananász, fokhagyma-menta és vajsav) kerülnek a boltok polcaira, plusz egy natur "ízű" is. A pelletek az angol CCMoore pop up alapporból, valamint a King Baits által hozzáadott magas minőségű aromák, aminosavak és folyékony betain megfelelő arányú keverékéből épülnek fel. Én első körben a natúr mellett döntöttem, hiszen elég könnyű aromásítani, hamar magukba szívják az elképzelésemnek megfelelő ízvilágot, illetve akár natúran is használhatók ha úgy tartja kedvem. 

Ezeket a pelleteket én csalitüskére tettem, a 7 vagy 10 mm-es teljesen megfelelő, de akár hajszálelőkére, vagy horogra tűzve is használható, mert nem reped szét. Horgászat előtt a felhajtó erőt azért nem árt ellenőrizni, hogy a végszerelékünk úgy mutasson a víz alatt ahogy elképzeltük, és ehez hasznos tudnivaló, hogy a 6 mm-es golyók kissé erőteljesebben 

lebegtetik meg a horgunkat mint a szögletes verzió

A két vadonatúj etető, a megújult fluo pop up pelletek, valamint az új csomagolást kapott HNV fúrt pellet család

MethodX seria Black Force és Red Force

A zacskókat kibontva a jellegzetes halas illat mellett felfedezhetünk sokféle illatvilágot, a pirosnál például dominál egy paprika szerű illat, ami csalhatatlan jele hogy Robin Red lehet az etetőben :), ezen kívül egy pontosan beállított mennyiségű természetes fűszerkeverék is a tartalom része. Közelebbről megvizsgálva a millió finom szemcsét látszik, hogy ebből az etetőből bizony tényleg nem spóroltak ki semmit, a legmagasabb elvárásoknak is megfelelnek.

Piros...

...és fekete

Mindössze 3 dl folyadékot igényel egy zacskónyi

A színkavalkádból először a fehéret választom

íme csalitüskére húzva

ugyanaz sárgában...

Mivel a naturt próbáltam, aromáztam is. Ezúttal májassal...

Bevetésre készen. Illetve...

Azért az etetőre sem árthat egy kis plusz ízfelhő

Na most már tényleg kész :)

Ugyanez a fajta pop up pellet, csak kukorica formában

T1 dipben fürdetve az igazi :)

 A tartalék szerelés is betöltve

Tényleg bírja a horogra tűzést is

A tesztpecára a Moby Dick tavon került sor, ahol a ritkaság számba menő halbőség ha nem is garantálja, de nagy esélyt ad a jó eredményre. Csak azt nem gondoltam hogy ennyire jóra :) Igazság szerint már a horgászat megkezdése előtt, az etetőanyagos zacskók kibontásakor biztos voltam benne, hogy remek élményben lesz részem, hiszen mind állagra, mind tartalomra és illatra maximálisan megfelelőnek tűntek. A fluo pellet is jónak látszott, viszont használata közben pár perc alatt meg is bizonyosodtam a kiválóságáról!

A MethodX Red Force az április eleji reggelen olyan tempóban adta a halat, hogy dobás után egy percen belül mindig elhúzta valami. Igaz ugyan, hogy kapitális példányt nem sikerült a merítőbe terelnem ezen a délelőttön, viszont kisebb pontyokat tényleg számolatlanul, 1-3 kg között.

Ezen a napon a Red fűszerezettségét díjazták jobban a halak, és érdekes volt megfigyelnem, persze lehet hogy puszta véletlen, de a pink színű pelletre mindig a nagyobb egyedek jöttek. A Black Force is kiváló anyag, félreértés ne essék, viszont arra ritkábban volt érdeklődő mint a pirosra (hangsúlyozom még egyszer: ezen a napon! )

Alig tettem le a botot, máris volt érdeklődő a másik végén

Ő éppen a narancssárgát szerette, natúran

Ekkora volt az apraja

és ekkora a "nagyja"

tükrös...

...és pikkelyes felváltva

Neki a citromsárga volt a nyerő, a Red Force etetővel

Szépségdíjas Koi, a pink bogyóra

Mindketten mosolygunk a bajszunk alatt :)

 Amint megjelenik a MethodX Blue Force tagja igyekszem rögtön kipróbálni hogy teljes képet alkothassak erről az új prémium szériáról, addig azonban néhány zacskó Red Force és Black Force biztosan megteszi, és remélhetőleg újabb élményekkel gazdagít!

Üdvözlettel: Balogh Laci

forrás

halat.hu