Az év során többször beszélgettem Tari Mártonnal, a King Baits egyik frontemberével arról, hogy mennyire szeretne végre eljutni nyugodtan horgászni egyet, és erre nemrégiben végre sor is került…

 

Az év során többször beszélgettem Tari Mártonnal, a King Baits egyik frontemberével arról, hogy mennyire szeretne végre eljutni nyugodtan horgászni egyet, és erre nemrégiben végre sor is került…

 A jó néhány frissen készült nagyhalas kép mindenféle kérdezgetés nélkül is elmondaná, hogy sikeres volt a túra, azonban biztosan sok horgászt érdekelnének részletek is.

- Tudom, hogy különösen kemény és hajtós volt az idei évetek, így gondolom egy sima horgásztúránál sokkal többet jelentett ez a pár nap horgászat. Hol voltatok?

- Igen, valóban a szokottnál jobban vártam. November 17-én déltől november 20-án délig volt egy foglalásunk Harsányban, a Fél4-es álláson, és egy napra édesapám is csatlakozott.

- A képeket elnézve elég aktívan pihentetek…

- Szerencsére igen. Sok nagy, tíz kiló feletti halat sikerült megfogni, és egy valamivel kisebbet is, de olyanok is voltak, amelyek merítés előtt léptek le a szerelésről.

- Úgy tudom, hogy volt egy olyan kitűzött célod, hogy még az idén átlépd a 20 kilós álomhatárt a pontyfogást illetőleg.

- Igen, és ez sikerült is. Az új rekordom mostantól 24,37 kilogramm!

- Gratulálok! Te, mint a King Baits egyik alkotója, nyilván a saját csalikkal horgászol legtöbbször. Így volt ez most is?

- A túra egyik célja a kikapcsolódáson kívül az volt, hogy a jövő év elején már forgalomba kerülő Reactor fantázianevű bojlinkat teszteljük, ez egy gazdag beltartalmú, erősen halas termék lesz. Ennek a 20 mm-es változatára jött a 24+os pontyom. Az új íz mellett természetesen a már bevált régebbi ízekkel is csaliztam, a Reactoron kívül a vöröshagymás-májas Onion-Liver bojli volt még a nyerő ebben az időszakban.

- Mondhatni, hogy Harsány nektek hazai víznek számít?

- Hát egyáltalán nem, én most voltam harmadszor. Azonban édesapámnak és a tesztembereinknek köszönhetően volt információm a vízről, és tudtam, hogy a T1, a Barack-Hal és a Fűszeres Csirke ment nagyon.

- Hogyan kellet azon a helyen és abban az időben horgászni az eredményhez?

- Körülbelül 170 méterre kellett behúzni a szerelést, és minden behúzáskor mindössze két maréknyi Onion-Liver bojlit szórtam rá etetésként. A végszerelékem sem titkos, leadcore-s csúszó ólmos húzó szerelék volt, kb. 25cm-es 30lbs-fonott hajszálelőkével, 6-os horoggal.

- Mégegyszer gratulálok az új rekordhoz, és kívánom, hogy minél hamarabb legyen meg a következő álomhatár, a 30+os ponty! Köszönöm az információkat, és most nézzük a túra jelentősebb halait:

forrás

halat.hu