Ezen a napsütötte márciusi csütörtökön azért látogattam a Préri horgásztóra, hogy a King Baits idei etetőanyag újdonságait próbáljam ki.

 

Ezen a napsütötte márciusi csütörtökön azért látogattam a Préri horgásztóra, hogy a King Baits idei etetőanyag újdonságait próbáljam ki.

 A választásom azért esett pont a Prérire, mert az előző két hétvégén itt rendezett versenyeken nem remekelt a tó a fogások tekintetében, és egyrészt mindenképpen ki akartam próbálni, hogy tudok-e vajon halat fogni ezen a tavon ebben a hideg vízben, másrészt pedig az új etetőanyagról alkotott első vélemény is sokkal értékesebb lesz, ha olyan helyen sikerül vele értékelhető eredményt elérni, ahol sok kitűnő horgász nullázott a bevált anyagokkal néhány nappal ezelőtt.

Még a "munka" előtt

Az új Gold Feeder Seria etetőanyag család már a csomagolásában is nagyban különbözik a többi megszokott King Baits zacskótól, hisz nem átlátszó celofánban van, hanem alumínium tasakban. Hátránya hogy nem látszik a beltartalom, viszont nagy előnye, hogy 2 évig garantáltan megőrzi a bele csomagolt finomságok minőségét és aromáját. Az etetők tartósítószert vagy egyéb vegyi anyagokat nem tartalmaznak, kizárólag természetes eredetű összetevőkből keverték őket.

Nemcsak tetszetős, hasznos is ez a csomagolás

A Gold Feeder Seria család négy ízben készül, ezek a T1, a Fokhagymás-halibutos, a Green Krill és egy kifejezetten nyárra szánt Melegvízi Büdös Halas aromájú. Terv szerint a horgászat időtartama alatt mind a 4 fajtát bekeverem és kipróbálom.

A horgászatra szánt 4 óra alatt mindent elkövettem hogy halat sikerüljön fogni, szerencsére ez össze is jött. Alapvetően 3 féle szereléket próbálgattam, az oldalkosarast hosszú előkével, a hagyományos etetőkosarast és a klasszikus methodot rövid előkével. Azt tapasztaltam, hogy az első két variációra semmilyen reakció nem érkezett a halak részéről, kizárólag a method kosaras szerelékre volt csak kapásom, és csak olyan módon, hogy 16-os monofil előkére kötött kicsi horogra tűzött King Baits soft pellet+csonti kombinációt húzták. Legjobban a fokhagymás-halibutos etető teljesített ezen a napon, ezért nem véletlen, hogy az ezzel az ízvilággal szoros harmóniában lévő fokhagymás-mentás soft lebegő pellet csali volt az abszolút nyerő.

A lebegő soft pellet jól bírja a fűzést is

Nem reped...

Fokhagymás-halibutos szárazon

A fokhagymás-halibutos még nem kész állapotában

Ugyancsak a fokhagymás, de már method kosárra töltve

Nagy reményekkel bontottam fel a T1-es etetőt

Melegebb vízben valószínűleg ez lesz az egyik legeredményesebb íz, a T1

A nyerő csalikombináció a mai napon

T1 betöltve!

Az egyik éhes ponty

Behálózva :)

Tükröm, tükröm...

Ő is a fokhagymás kombinációra óhajtott rá

Közben egy rövid videót is forgattunk, és érdekesség képpen megjegyzem, hogy miután a filmben elköszöntem, még mind a két bot be volt dobva, és mindkettőt egymás után elhúzta még egy-egy ponty, tehát lehet, sőt valószínű, hogy ha tovább maradok még egy órával, akkor sokkal több halat tudtam volna fogni. Az előző pár nap fogásai alapján nem érzem rossz eredménynek hogy 7 kapást sikerült elérni a 4 fokos vízben. Sajnos 3 hal fárasztás közben lemaradt a viszonylag kis horgok és a rossz akadás miatt, de 4 szép pontyot sikerült megszákolnom. 

Azt tervezem, hogy körülbelül egy hónap múlva visszatérünk a Prérire, és egy kedvezőbb vízhőmérsékletnél újra végigmegyünk a most próbálgatott variációkon, és az eredményről beszámolunk!

forrás:

halat.hu