„Ne versenyen próbálj ki egy számodra új technikát”

Ahogy az első fordulóban most is megkaptuk a hónap legviharosabb hétvégéjét. Így ismét az északi part adott otthont a versenynek. 

Kisorsoltuk és elfoglaltuk helyeinket. Én a pálya közepére kerültem és megkezdtem a felkészülést egy olyan módszerrel való horgászatra, amivel eddig szinte nem is pecáztam, de azt gondoltam ez nem lehet olyan bonyolult. Hát ez elég őrült vállalkozásnak tűnik, ugye, hát az is volt. És hogy miért választottam ezt a módszert, annak az oka az előző héten levő Method feeder verseny volt, ahol az élmezőny tagjai közül többnek is 50 kiló feletti eredménye született. Nem tűnt bonyolultnak. (nem is az, ha valaki elég sokat gyakorolta) Azt gondoltam ez nekem is menni fog.

 A társaságból négyen feedereztünk , ketten úszóztak. Daru az első forduló győzelme után ismét az úszós módszert választotta, Tibi viszont feederre váltott.

Megkezdődött az etetés és én be is rakétáztam egy jó adag kukoricát és magmixet kb. 40 méterre.

 A többiek is hasonlóan cselekedtek, de volt aki távolabb és volt aki közelebb etetett. 

Elindult a verseny és hamarosan többen már fogták is a halakat. Laci és Tibi keszegeket és kárászokat gyűjtögette szorgalmasan, Imi viszont pontyokkal kezdett, így az első szakaszban vezetet is. 

Aztán jött Tibi nagy hala, egy 11550g-os tükrös, mint kiderült ez volt eddig a legnagyobb pontya és ez pont jókor, egy versenyen. 

Ezzel át vette a vezetést, de a többiek se hagyták annyiban, fogták folyamatosan a pontyokat, kárászokat, ami Tibinek is ugyan úgy ment a nagy hal után is. A pálya két szélén Lőrincz Robinak és Mórocz Lacinak sajnos nem ment ilyen jól, Ők is fogtak mindenből csak kevesebbet, mint a többiek. S akkor pár szó az eredményemről, ami most elég siralmasra sikeredett. Hát megúsztam hal nélkül és rá kellett jönnöm, hogy a Methodozás gyakorlás és kellő információ beszerzés nélkül nem igazán eredményes, főleg mindez egy verseny keretében.

A verseny végét jelző dudaszó pillanatában azt sejteni lehetett, hogy ki nyert, de a második helyért nyílt volt a verseny. 

Mórocz Lacinál kezdtük a mérlegelést, neki a ponty mellé sikeredett jó pár keszeg és kárász. 3780g

Majd Boros Imi jött, sok ponttyal és pár keszeggel, kárásszal. 14600g

Ez után jöttem volna én.

Majd Schrőder Tibi a nagy mellé jó pár ponttyal és keszeg félével. 25550g

Daruság Laci pontyokkal és apróbakkal. 13890g

A legszélén Lőrincz Robi pár ponttyal és kárásszal. 5800g

 

 

Összességében ez a peca is néhányunknak örömpecának bizonyult, nekem viszont egy nagy tanulsággal, hogy ne versenyen próbálj ki egy számodra új technikát.

 

Eredmények:

1. Schrőder Tibor 25550g

2. Boros Imre 14600g

3. Daruság László 13890g

4. Lőrincz Róbert 5800g

5. Mórocz László 3780g

6. Nagy Sándor 0g

 

Következő fordulók:

III. forduló július 23.

IV. forduló augusztus 13.

 

Köszönet a támogatásért! 

Nagy Sándor

tógazda