Már vagy öt éve csak a King-Baits etetőanyagaival horgászunk, fiatal tanítványommal Gyula Úrral. Úgy gondoltam, hogy egy rövid, képes beszámolót készítek a kipróbált etetőanyagokkal elért eredményeinkről.

Univerzál – II. hely.

Az Univerzal etetőanyag: intenzív illatú, olajos magvas, tartalmas finomszemcséjű etető. Keszeges aromával, élő csalival dúsítva nagyon jól hozza a keszegeket.

 

Szilva-fahéj – I. hely.

 

A Szilva-fahéj: jellegzetes illatú, jól tapadó etetőanyag. A keszeget, kárászt, pontyot vegyesen hozza. Élő csali, kukorica, kender hozzáadásával lehet hatását fokozni.

 

A T1 szintén univerzális, közepes szemcseméretű jól tapadó etetőanyag. Minden fehérhalat gyorsan behoz az etetésre és ott is tartja őket. Tapasztalat, hogy főként a kárászok, pontyok célzott horgászatánál volt nagyon eredményes.

Húsos-halas – I. hely, III. hely, I. hely

 

Kísérletező alkat vagyok, ezért ezt az újdonságot is rögtön kipróbáltuk. Tapasztalataink nagyon pozitívak voltak, szinte szelektálta a kárászokat, pontyokat a keszegektől. Míg mások nagyon vegyesen fogtak, addig ezzel etetve szinte csak ponty és kárász jött.

 

Két öcsém szintén horgászik, tudtukon kívül, kineveztem őket teszthorgásznak és kipróbálásra adtam nekik kétféle etetőanyagot. Az általam már kipróbált és bevált Gyümölcs mix és a Fűszeres méz etetőkből. Mindketten nagyon jó eredményekről számoltak be. Tivadar és felesége Maya a Balatonon és a Kis-Balatonon most szeptemberben nagyon sok halat fogtak, míg a mellettük horgászók csak a töredékét.

 

Összegezve: minden kipróbált etetőanyag működött kivétel nélkül. Az Univerzál kivételével az etetőanyagok egyike sem versenykategóriájú, tehát megfizethető árú . Mégis tapasztalataim szerint a versenyeken is megállták a helyüket. Ezért jó szívvel ajánlom minden horgásznak akár a hétköznapi, akár a versenyeken való kipróbálásukat, nem fognak csalódni. Görbüljön!

 

Szabó László veterán versenyhorgász

King-Baits Team