A King-Baits Feeder Triatlon sikeres 5 éves múltra tekint vissza. A verseny megálmodójaként és szervezőjeként úgy érzem, hogy még színvonalasabbá és érdekesebbé valamint mindenki számára elérhetőbbé sikerül tennem egy módosított lebonyolítási rendszerrel. Rengeteg visszajelzés és kérés jutott el hozzám az ország minden tájáról, hogy sokak számára a távolságok miatt elérhetetlen a versenysorozat, amelynek nívója megkérdőjelezhetetlen. Ezen elgondolkozva egy új rendszert alkottam meg, amivel reményeim szerint mindenki kedvében tudok járni. Az új rendszer alapja a következő: Felosztjuk az országot egy nyugati és egy keleti régióra, melyekben két forduló alapján rangsort hirdetünk. Díjazva az első három helyezett lesz, kupákkal, mint "Nyugat és Kelet bajnokai". Az első 20 helyezett jogot szerez mindkét régióból a harmadik (2 fordulós) döntőben való részvételre, ahol kihirdetjük a végső dobogós helyezetteket, akik elnyerik a "King-Baits Feeder Triatlon Nemzetközi Kupa bajnokai" címet.

Az első három helyezett extra értékű kupákban és pénzjutalomban részesül.

A nyeremény összege a törvény által meghatározott járulékok levonásával együtt értendő bruttó összeg.

1.helyezett: Bruttó 200.000 Ft

2.helyezett: Bruttó 150.000 Ft

3. helyezett: Bruttó 100.000Ft

Újítás a verseny történetében, hogy további helyezettek is díjazva lesznek, mégpedig vásárlási utalványokkal, amelyek fölajánlói az országban több helyen King-Baits termékeket forgalmazó mintaboltjaink.

4.helyezett: 50.000 Ft értékű vásárlási utalvány. Fölajánlója: Szegedi Mintaboltunk  

K-Fish Horgászcentrum 

5.helyezett: 30.000Ft értékű vásárlási utalvány. Fölajánlója: Balatonlellei Mintaboltunk

Verseczki Horgászbolt 

6.helyezett: 30.000Ft értékű vásárlási utalvány. Fölajánlója: Budapesti Mintaboltunk

Öcsi Bácsi Horgászboltja XVII. ker

7.helyezett: 30.000Ft értékű vásárlási utalvány. Fölajánlója: Békéscsabai Mintaboltunk

Hargita Horgászbolt

8.helyezett: 30.000Ft értékű King-Baits termék. Fölajánlója: Pásztói King-Baits Márkabolt

Centrum Horgászbolt

A legnagyobb fogott hal díját Tóth Laci barátom szponzorálja, idén is.

A nevezés mindenki részére nyitott. Lakóhelyéhez igazíthatja vagy részt vehet mindkét régióban, mivel a lebonyolítás eltérő időpontokban lesz. Természetesen a döntőbe való bejutás csak egy régióból lehetséges és át nem ruházható. Ha valaki mindkét fordulóból bejut, akkor a jobb eredmény számít és a másik régióban az eredménye automatikusan törlődik. Példaként ebben a régióban a 21. szerez jogot a döntőben való részvételre és így tovább...

 

A verseny helyszínei: 

Keleti forduló: Maconkai víztározó

Nyugati forduló: Zsennyei horgásztó

Döntő: Maconkai víztározó

 

Nagy fejtörést okozott a versenyek időpontjainak a meghatározása, mivel sokakat érintő fontos versenyekkel időpontegyezést nem szeretnék. A két fordulót mindenképpen április 10 - május 20 közötti időpontban fogjuk megrendezni. A döntő várható időpontja augusztus-szeptember hónap. A pontos dátumokat a versenynaptár kialakulása után a lehető legrövidebb időn belül kijelölöm.

 

 

 

A keleti és nyugati fordulót valamint a döntőt - az utazási költségek csökkentése miatt- 2 naposra (Szombat-Vasárnap) tervezem. Minden esetben az értékelés a szektor eredmények és a fogott súly összesítése alapján történik.   

 

Nevezési díj: 20.000Ft/ forduló (Szombat-Vasárnap) 

  

A verseny szabályai:

A verseny egyéni verseny, de minden horgásznak lehet egy segítője. A segítő azonban nem etethet, nem dobhat be, nem horgászhat, továbbá nem szákolhatja meg a versenyző halát valamint előre felcsalizott tartalék botot nem adhat a versenyző kezébe, a csalizást minden esetben a versenyzőnek kell elvégeznie. 

Horgászni egyetlen feeder- vagy picker bottal lehet. Tartalékként bármennyi rendelkezésre állhat.

Kizárólag olyan végszereléket lehet használni, amelyen súly (ólomnehezék vagy etetőkosár) található. A súlynélküli gubancgátló használata tilos! A végszereléken egyetlen horog lehet.

Az alapozó etetés időtartama alatt – horgászbottal bejuttatható – etetőbója alkalmazása engedélyezett, amelyet a verseny kezdetét jelző dudaszóig ki kell venni.

Tilos segédeszközként elektromos vagy hagyományos kapásjelző, valamint a halradar használata.

Lengőspicces bot használata nem engedélyezett.

Etetni kizárólag kézzel, csúzlival, PVA segédeszközök alkalmazásával és etetőkosárral lehet.

A bekevert (megnedvesített) etetőanyag maximális mennyisége 17 liter. Etetőanyagnak számítanak a szemes termények (kukorica, búza, kender, pellet, olvadós bojli, stb.) és a horgászföld is!

Az élő anyag (csontkukac, pinki, giliszta stb.) mennyisége maximum 4 liter lehet, amelyből maximum 1 liter lehet a szúnyoglárva.

A versenyen bojli csak olvadós változatban használható.  

Az értékelésbe minden kifogott hal beleszámít, amellyel kíméletesen kell bánni, és a mérlegelésig (hosszú haltartó szákban) életben kell tartani, hogy utána visszahelyezhessük!

Az 5 kilogramm feletti halak soron kívül mérlegelésre kerülnek. Kifogásukat a szektorbíróknak jelezni kell, hogy mielőbb lemérhessék és visszaengedhessék.

Szektoridegen hal minden esetben bele számít a mérlegelésbe, amennyiben a két  szomszéd versenyző óvással nem él. Az óvás díja 6000 Ft, amely jogos bizonyított esetben, kivizsgálás után vissza jár.  

A halakkal való kíméletes bánásmód érdekében a pontymatrac használata minden résztvevő számára kötelező! A versenyzők kötelesek sűrű szövésű, nagy átmérőjű merítőt használni a termetes halak szákolása során. Óvjuk, védjük a tavak halállományát!

A verseny lefújása előtt megakasztott hal még beleszámít a mérlegelésbe, amelyet a viták elkerülése miatt a szomszéd versenyzők felé a versenyző jelezni köteles. A fárasztás időtartama a lefújás után maximum 15 percig lehetséges.

Az igazságos értékelés érdekében a versenypálya minden esetben három szektorra lesz osztva.

 

 

Versenyek részletes programjai:

5:30-6:00 Gyülekező és regisztráció

6:00-6:30 Sorsolás

6:30-7:30 Helyek elfoglalása, felkészülés

7:00-7:15 Etetőanyag és élő anyag mennyiség leellenőrzése

7:30-8:00 Alapozó etetés

8:00-16:00 Horgászverseny

16:00-16:30 Mérlegelés

17:00-18:00 Vacsora, Eredményhirdetés

 

 

A már tapasztalható nagy érdeklődés miatt kérek mindenkit, hogy mielőbb jelezze részvételi szándékát és nevezzen valamelyik régióba, esetleg mindkettőbe. A nevezési határidő: 2015 február 15.

Kérem a teljesítést postai csekken. Előleg: 10.000Ft  

 

Befizetési és Nevezési Információ: +3630/995-75-73 , Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , www.kingbaits.hu

 

Minden résztvevőnek sok sikert kívánok!

Tari István, King-Baits